200 kr rabatt vid köp över 1000 kr

400 kr rabatt vid köp över 1500 kr

Bread and Boxers logo

 

DESIGN

Bread & Boxers skapas med enkelhet, komfort och funktionalitet i åtanke. Alla våra plagg är utvecklade i Sverige och tillverkade av de bästa bomullstygerna för optimal komfort och bra passform. Vi strävar efter att bli experter på tidlösa basplagg och gör inte säsongskollektioner. I stället lägger vi all vår tid på att utveckla och förbättra plaggen vi alla behöver. Vi undviker trender och föredrar färger som vitt, svart, grått och blått. Våra produkter är avskalade; perfekta för dem som vill undvika stora logotyper. Vi vill hålla en låg profil och låta andra uttrycka tidens trender. Vi vill skapa tidlösa vardagsfavoriter.

 

HISTORIA

Bread & Boxers började som en förlängning av minibaren; en livräddare för resenärer som reser lätt. Vår första kollektion kalsonger och trosor var till en början endast tillgänglig på hotellrum. Snart hörde hotellgäster av sig för att fråga var de kunde hitta sina nya favoriter på närmre håll. Sedan dess har kollektionen vuxit till att innefatta en rad vardagsfavoriter så som t-shirtar, linnen och strumpor som nu finns tillgängliga i utvalda butiker och hotell runtom i Europa, USA och Asien.

PRODUKTION

Vi tillverkar den typ av plagg vi behöver många av. Med stora volymer följer stort ansvar.

- Vi vänder oss emot slit-och-släng och tycker vardagsplagg ska hålla genom många tvättar.

- Vi använder ekologisk bomull certifierad av GOTS i alla våra t-shirts, linnen och underkläder.

- Vi kallfärgar våra produkter för att minska vatten- och energiförbrukningen.

- Vi och våra producenter följer European Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals (REACH).

- Vi försöker minimera mängden material i våra förpackningar.

- Vi undviker skrymmande förpackningar för att minimera fraktvolymerna.

- Vi föredrar sjötransporter framför luft- och vägtransporter.

- Vi besöker regelbundet våra fabriker i Indien för att säkerställa rättvisa arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö.

- Vi jobbar inte med säsonger i traditionell mening vilket innebär att vi undviker överproduktion och därmed inte behöver kassera plagg.

Vill du veta mer? Email info@breadandboxers.com. 

 

AMBASSADÖR

Hyllad av Vanity Fair som en av världens bäst klädda män är New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist onekligen en man med känsla för stil. Han förkroppsligar Bread & Boxers estetik med klassiska, rena linjer och känsla för detaljer. Lundqvist är sedan 2014 delägare i företaget och arbetar tillsammans med grundarna Henrik Lindahl och Alexander Palmgren för att utveckla både sortiment och marknadsföring.

“Plaggen är snygga och bekväma - och det var det som lockade. Jag testade produkterna och älskade dem. Så enkelt är det. "

Henrik Lundqvist

Info

Kontakt

Bread & Boxers
Stora Gråmunkegränd 3
111 27 Stockholm
Sweden

support@breadandboxers.com

Nyhetsbrev

Sociala medier

Webshop powered by JetShop