Biderman

BASICS by BIDERMAN


Snart släpper vi en helt ny kollektion! BASICS by BIDERMAN består av fem nyckelplagg i ekologisk bomull designade av stylisten Sara Biderman. Den nya linjen blir ett exklusivt komplement till vår befintliga damkollektion. Bli först att se kollektionen och få 15% rabatt på ditt första köp genom att ange din e-postadress nedan. SARA BIDERMAN OM SAMARBETET
"Idén till kollektionen dök upp när jag träffade grundarna till Bread & Boxers och uttryckte min frustration över svårigheten att hitta bra basplagg till kvinnor. Jag syftade då främst på t-shirts och linnen. Under mina år som stylist har jag noterat att bra basplagg, trots ett enormt utbud, är svåra att hitta. Jag utgår alltid ifrån kvinnokroppen när jag stylar, därför har passform varit helt centralt i arbetet med kollektionen. Jag har petat i varenda söm och känner att vi har landat i fem fantastiska plagg som passar de flesta kroppsformer. Vi tror och hoppas att vi har skapat riktiga garderobshjältar! Kollektionen släpps i mina favoritfärger - vitt, svart och beige - och plaggen är tillverkade i organisk bomull. Det känns otroligt kul att göra detta med Bread & Boxers, som redan har en etablerad och välproducerad herrlinje samt gedigen kunskap om just material.”

HENRIK LINDAHL, BREAD & BOXERS, OM SAMARBETET
”Sedan starten 2010 har vi fokuserat på passform och kvalité. När vi träffade Sara berättade hon med stort engagemang om hur bas för kvinnor borde designas. Saras resonemang kring både passform och styling imponerade på oss, och vi blev nyfikna på att se plaggen förverkligas. Därför blev vi oerhört glada när Sara tackade ja till att designa och utveckla en kollektion med plaggen hon letat efter.”